Watersport - Vakantiehuisje op de Veluwe

ideen
vakantiewoningen
vakantieappartementen
vakantiewoningen Nunspeet
heerlijkhuisje
Ga naar de inhoud

Watersport


Vakantiehuisje op de Veluwe
Wekom in vakantiehuisje op de Veluwe in Nunspeet

Telefoon huisje op de veluwe
Emailadres Vakantiehuis op de Veluwe
0226-312485

Watersporten op de Veluwe

Of je nu wilt zeilen, waterskiën, surfen of gewoon lekker relaxed zwemmen, het kan allemaal op de Veluwe!

Behalve bossen en heidevelden, heeft de Veluwe nog zoveel meer te bieden: water in vele verschijningsvormen! De Veluwe is ook een waar eldorado voor de waterrat en de watersportliefhebber.
Naast de vele beken en sprengen zijn er meer dan 100 plassen en meertjes te vinden.
Vlakbij het huisje ligt de Zandenplas, een schitterend recreatiemeer, buitenzwembad en zoveel meer.. Geniet er op een mooie dag van zon, zee en strand.
Maar soms regent het en heeft u toch zin om een baantje te trekken:  dan is subtropisch zwembad Bospark Putten echt een aanrader. Een van de mooiste zwembaden van de Veluwe!
Voor het grotere werk is er het Veluwemeer op een paar autokilometers van het huisje.
Door het ondiepe water erg geschikt voor de beginnende watersporter.
Aan het meer liggen o.a. strand Nulde en strand Horst, het laatste een van de beste kitesurf- en surflocaties van Nederland. Dus neem gerust je wakeboard of kneebord mee!
Huur een sloepje, geniet van de wind in de zeilen op je eigen boot of scheep je in voor een rondvaart in de oude vissershaven van Harderwijk.
Wilt u eindelijk eens goed leren zeilen? Aan het Veluwemeer zijn meerdere zeilscholen gevestigd. Het meer is ook een ideaal oefengebied om al het geleerde in praktijk te brengen.
Aan de Veluwerandmeren liggen vele recreatiegebieden, we lichten er hier drie uit.

Strand Nulde, uniek gelegen aan het Nuldernauw in Putten. U heeft hier een prachtig uitzicht op de Flevopolder en de Randmeren.
De verschillende zandstranden, de ruime ligweiden en voorzieningen maken strand Nulde tot een ideale plek voor een dagje uit. Uw kinderen zullen zich uitstekend vermaken op het strand, in het water of op de vele speeltoestellen Vanaf het strand is het water ondiep, waardoor het ideaal is voor kleine kinderen en voor het beoefenen van diverse watersporten.

Strand Horst
Door de gunstige ligging en het ondiepe water van het Wolderwijd is strand Horst een van de beste surf- en kitesurf-locaties van Nederland!
Strand Horst ligt in Ermelo en Harderwijk en heeft verschillende zandstranden, ligweiden en voorzieningen voor een dagje uit.

Surfoever Hoge Bijssel
Deze ligt aan het Veluwemeer bij Nunspeet. Het is een klein gebied dat is afgestemd op een speciale doelgroep, nl. de surfers. Hoge Bijssel bestaat uit een 100 meter lange oever met een laad- en losplaats voor surfplanken, ruim 300 parkeerplaatsen, een ligweide en een toiletgebouw.

Varen op een authentieke Botter

 
Elburg en de visserij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; botters en vissers hebben lange tijd het beeld bepaald van het voormalige Hanzestadje.
 
Toen in 1932 het laatste stroomgat ‘de Vlieter’ in de Afsluitdijk tussen Noord-Holland en Friesland werd gedicht, was de Zuiderzee niet meer. Tegelijk was het
 
IJsselmeer een feit.
 
De woeste zee was getemd en dat garandeerde de veiligheid van het achterland. Zo ook voor Elburg. Voor veel vissers betekende dit tevens het einde van hun broodwinning, hun vaak uniek schepen werden verkocht.
 
Nu, zovele jaren later, hebben deze botters een nieuwe bestemming gekregen: een zeiltocht met een originele botter is een schitterende ervaring.
 
In juli en augustus kunt u individueel meezeilen, buiten deze periode worden de tochten uitsluitend voor groepen georganiseerd.

Vissen op de Veluwe

Hou je van vissen? Neem dan zeker je hengel mee!
Visvijvers in Putten
In het uiterste puntje van Putten vind je de forellenvisvijvers van de Berenkuil met drie natuurlijke visvijvers.
In vijver 1 en 2 zwemmen hoofdzakelijk regenboogforellen, terwijl graskarpers de vijvers schoon houden. Je kunt er ook vliegvissen.
 
Alle gevangen vis moet je mee naar huis nemen; op het terrein zijn alle faciliteiten beschikbaar om de vis goed schoon te maken.
 Naast de 2 kleinere vijvers is er een 4,5 hectare grote natuurlijke vijver voor de catch & release visserij (de gevangen vis mag niet worden meegenomen!). In deze zandwinplas zwemmen karpers, snoeken, graskarpers en baarzen, terwijl grote zalmforellen, beekridders en goudforellen worden uitgezet. Werkelijk een paradijs voor de beginnende of gevorderde vliegvissers, bellyboaters en kajakkers. Spinhengels en werphengels mogen hier worden gebruikt. Vaar het avontuur tegemoet vanaf een elektrisch aangedreven vlot of huur een bellyboat!


Witvissen in Harderwijk

Harderwijk is vooral bekend door het Dolfinarium.
Nou zal je in de wateren van Harderwijk geen dolfijnen vangen, maar wel grote aantallen voorn en kolblei.
Omdat de stad grenst aan het Veluwemeer en het Wolderwijd, is het een ideale verzamelplek voor de witvis. Deze soort is dus gedurende de zomermaanden uitstekend te vangen op een van deze meren!
 
Wist u dat je ook kunt vissen in de prachtige vijverpartijen bij Jachthuis Sint Hubertus?
Dat kan gedurende de openingstijden van Nationaal Park de Hoge Veluwe.
U hebt er wel een vergunning voor nodig en uiteraard zijn er ook voorwaarden aan verbonden.
 
Zo mag je alleen met een vaste hengel vissen, omdat het Park de karpers die er rondzwemmen zoveel mogelijk wil beschermen. Bij een werphengel is het aantal meters nylon dat het water ingaat veel groter dan bij een vaste hengel. Dat brengt grotere risico’s met zich mee voor vogels, die verstrikt kunnen raken in het draad. Daarom dus geen werphengel.
Terug naar de inhoud