MUSEA OMGEVING NUNSPEET VIERHOUTEN - Vakantiehuisje op de Veluwe

ideen
vakantiewoningen
vakantieappartementen
vakantiewoningen Nunspeet
heerlijkhuisje
Ga naar de inhoud

MUSEA OMGEVING NUNSPEET VIERHOUTEN


Vakantiehuisje op de Veluwe
Wekom in vakantiehuisje op de Veluwe in Nunspeet

Telefoon huisje op de veluwe
Emailadres Vakantiehuis op de Veluwe
Jan van Vuuren - Nunspeet Dutch Village

.....Kröller-Müller Paleis Het Loo Apeldoorn en Veluwe
Dutch Village Noord-Veluws Museum vakantie Joods Museum schilders avontuurlijke Kijktuinen Nationaal Orgelmuseum Vincent van Gogh Zandsculpturenfestijn actief huisje in Nunspeet kunstenaarsdorp Museum Musea De Hellege Botter-Museumwerf Elburg Anton Pieck Exposities Hattem Tentoonstelling…..

 
Musea Omgeving Nunspeet en de Veluwe
Nunspeet, kunstenaarsdorp en het Noord-Veluws museum
Naast de geweldige ligging op de Veluwe, staat Nunspeet ook bekend om de vele kunstenaars die er werkten en leefden. Noord-Veluws-Museum-NunspeetZij haalden hun inspiratie uit de schitterende natuur die Nunspeet rijk is. Het Noord-Veluwsmuseum in Nunspeet is vooral een kunstmuseum, dat werk toont van Noord-Veluwse kunstenaars. Het museum beperkt zich niet tot het geven van informatie over de schilderijen, maar koppelt daar verhalen aan. Verhalen van de schilders en de bewoners van dit deel van de Veluwe die hier werkten en leefden van 1880 tot ca. 1950.

Winckelweg 17a
8071 DN, Nunspeet


Elburg. Het Joods Museum Sjoel.
Elburg. Het Joods Museum Sjoel
  • een verhalenmuseum over het (on)gewone dagelijks leven van twaalf Joodse families die vanaf 1700 in Elburg hebben gewoond.
  • een historisch perspectief voor een actueel thema: integratie en verdraagzaamheid.
  • de Joodse geschiedenis op een dynamische, onorthodoxe, boeiende en  eigenzinnige wijze en laat daarmee een eigen museaal geluid horen.

Graaf Hendriksteeg 2
8081 CH Elburg

Elburg. Botter-Museumwerf  ‘De Hellege’
De Botter-Museumwerf  ‘De Hellege’ brengt het verleden terug in het  heden. Een vaartocht over het Veluwemeer  in één van de botters en een  bezoek aan de Botter-Museumwerf geven een duidelijk beeld ‘hoe het  vroeger was’.  
De oude helling met de traditionele kaapstander biedt ruimte aan de  traditionele schepen. In de loodsen wordt het onderhoud aan de botters  uitgevoerd. De restauratie- en renovatiewerkzaamheden worden verricht  vanuit een leer-/werkproject. Onder leiding van een ervaren leermeester  worden de oude ambachten overgedragen. Een uniek project in Nederland! De bezoeker kan vanaf een balustrade de werkzaamheden aan de botters  volgen.

Havenkade  
8081 GR Elburg
Elburg. Het Nationaal Orgelmuseum.
Het nationaal orgelmuseum is ondergebracht in een middeleeuws stadskasteel, dat ooit  gebouwd werd voorNationaal Orgelmuseum Huisje in nunspeet de hertog van Gelre. Aan de hand van een unieke  collectie (bespeelbare) orgels en orgelonderdelen, orgelmaquettes en  prachtige orgelfoto's wordt de ontwikkeling getoond van het Nederlandse  pijporgel vanaf de Middeleeuwen tot heden.
Verder is er een museumwinkel  met een uitgebreide collectie orgelprentbriefkaarten, cd's, langspeelplaten en bladmuziek voor orgel.
Van Kinsbergenstraat 5
8081 CL Elburg
Garderen. ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is een festijn dat jaarlijks rondom een wisselend thema wordt georganiseerd.’t Veluws Zandsculpturenfestijn De zandkunstwerken en de ambiance erom heen zijn een trekpleister voor binnen- en buitenlandse toeristen. Het evenement duurt van april tot oktober (niet op zondag).Oude Barnevelderweg 5
3886 PT Garderen
Hattem op de Veluwe Anton PieckmuseumAnton Pieck Museum
Geschiedenis, cultuur en natuur: Hattem heeft het allemaal. In sommige delen van dit voormalige Hanzestadje lijkt het alsof te tijd heeft stilgestaan. Je vindt er ook het Anton Pieckmuseum dat in 1984 werd geopend ter ere van de in 1895 geboren Nederlandse kunstschilder en graficus Anton Pieck. Het museum bezit tientallen originele schilderijen, etsen, lithografieën en zeefdrukken van de hand van de oude meester.
Anton Pieckmuseum
Noordwal 31
8051 ES, Hattem
Otterloo. Kröller-Müller Museum
Het Kröller-Müller Museum, het tweede huis van Vincent van Gogh. Kroller-Muller-Museum-van Gog hotel NunspeetMet ca. 90 schilderijen en bijna 200 tekeningen bezit het museum de op een na grootste van Gogh-verzameling ter wereld. De Van Gogh Galerij is een eregalerij voor Vincent van Gogh; hier zijn in wisselende opstelling circa 40 van zijn schilderijen te zien en wordt het verhaal van zijn leven en werk als kunstenaar verteld, van zijn beginjaren in de Belgische Borinage tot zijn vroegtijdige dood in het Franse dorpje Auvers. Neem ook eens een kijkje in Jachthuis Sint Hubertus of verken de natuur op een beroemde witte fiets.
Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
Paleis Het Loo ApeldoornPaleis-het-Loo apeldoorn
Kom in de prachtige omgeving van Paleis Het Loo meer te weten over de Oranjes en de eerste bewoners van het paleis, Willem III en Mary. En geniet van een wandeling in de adembenemend mooie tuinen!
Paleis Het Loo is vanaf 1984 niet meer alleen voor koninklijke familie, maar toegankelijk voor iedereen! Na een flinke renovatie zijn de vertrekken van het paleis teruggebracht naar de oorspronkelijke stijl van de 17e eeuw. Ze laten zien hoe de Oranjes er gedurende 300 jaar leefden. Hoe leefden ze? Waar aten en sliepen ze? Het is allemaal te zien in het schitterende interieur van de zeventiende tot de twintigste eeuw. Buiten genoot de koninklijke familie van de in Engelse landschapsstijl aangelegde tuin. Op basis van een zeer gedetailleerde tekening uit de 18e eeuw hebben ook de tuinen hun historische karakter terug gekregen.                                                                                                            


Paleis Het Loo
Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn
Nunspeet. Kijktuinen, bloemenhart van de Veluwe
Een bezoek aan de Nunspeetse Kijktuinen is een must voor iedere tuinliefhebber!  Er zijn sfeervolle thematische tuinen te bewonderen in diverse stijlen met verschillende uitgangspunten. Er is een mediterrane patiotuin, in de zomer vol kleur en geur. Verder zijn er voor- en nazomerborders, een rozentuin en een bostuin op veen die in april en mei volop bloeit en waar vele bijzondere en zeldzame bosplanten te vinden zijn. Andere thema’s zijn: kruiden, groenten, zomerbloeiende bollen en knollen, (sier)fruitbomen, rotsplanten en grassen. In de biologische moestuin is te zien hoe groenten naast lekker ook mooi kunnen zijn .
Bijzonder zijn de weelderige, op natuurlijke wijze opgebouwde bloemborders op kleur. Tenslotte vind je er pergola’s, prielen, kunstwerken en waterpartijen als vijvers, watervallen en beekjes.kijktuinen huisje nunspeet te huur
Onderdeel van de Kijktuinen is het blote voeten pad: wandelen op blote voeten is heel erg gezond! Blootvoets klauteren over boomstammen, glibberen over rotsen.. Soms loop je over een gazonnetje, dan weer over het hoge gras van de prairie. Houten bruggetjes, evenwichtsbalken, een uitkijkboom, wilgentenen, zand, modder, keien etc. je voelt het alles aan je voeten en tussen je tenen. Als je niet van vuile voeten houdt, dan doe je toch gewoon laarzen aan! Het blote voeten pad heeft een lengte van ruim 1 kilometer.
Tot de Kijktuinen behoort tenslotte ook het grootste maisdoolhof van de Noord-Veluwe: de diverse doolhoven bestaan uit bijna 3 km. aan paden, opgedeeld in verschillende doolhoven in diverse moeilijkheid categorieën voor jong en oud. Er zijn diverse doolhofspelletjes en puzzels, een palendoolhof en een kistendoolhof. Maar het hoogtepunt is natuurlijk het maisdoolhof.
De doolhoven, maisdoolhoven en het blote voeten pad zijn samen met de tuinen van Kijktuinen Nunspeet een unieke combinatie en lenen zich hierdoor uit­stekend voor een dagje uit met het gezin. Zo kunnen de kinderen heerlijk hun gang gaan in de verschillende doolho­ven en op het blote voeten pad terwijl de ouders rustig kunnen genieten van de prachtige tuinen op het terrein maar natuurlijk óók van de doolhoven en het blote voeten pad.
Kijktuinen Nunspeet
Kienschulpenweg 26
8071 ZK Nunspeet

Terug naar de inhoud