Veluwe Culinair - Vakantiehuisje op de Veluwe

ideen
vakantiewoningen
vakantieappartementen
vakantiewoningen Nunspeet
heerlijkhuisje
Ga naar de inhoud

Veluwe Culinair


Vakantiehuisje op de Veluwe
Wekom in vakantiehuisje op de Veluwe in Nunspeet

Telefoon huisje op de veluwe
Emailadres Vakantiehuis op de Veluwe
0226-312485

Restaurants omgeving Nunspeet

Of u nu even snel een hapje wilt eten of liever een avond lang culinair wilt genieten, in Nunspeet kan het allemaal naar ieders smaak en voor elk budget!
Kijkt u eens op www.eet.nu/nunspeet of www.iens.nl/restaurant/nunspeet voor de vele mogelijkheden.
Hieronder een paar van onze persoonlijke favorieten, vaak op loopafstand van het huisje!

Wist u dat er maar 2 driesterrenrestaurants in Nederland zijn en dat deze restaurants op zo’n 20 km. van het huisje liggen?
Laat u eens culinair verwennen in De Leest in Vaasen, het restaurant van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman waar gastronomen uit binnen- en buitenland hun culinaire hart ophalen.
Misschien wel het meest vermaarde restaurant van Nederland, De Librije van Jonnie en Therese Boer ligt op een half uurtje rijden in Zwolle.
Wilt u het iets eenvoudiger, maar toch graag culinair zeer verantwoord? Bezoek dan eens een van de vele specialiteitenrestaurants in Harderwijk en/of Vierhouten.


Michelin Restaurants
De Librije
 (29 km.)
Spinhuisplein 1
8011 ZZ Zwolle

Restaurant De Leest
(21,9 km.)
Kerkweg 1
8171 VT Vaassen

Proef de Veluwe

Op de Veluwe staan jaarlijks vele geweldige smaakevenementen op het programma. Deze laten je als bezoeker kennismaken met het lekkerste dat de Veluwe te bieden heeft. Dus kom en geniet van heerlijke streekproducten en de gezellige sfeer die smaakevenementen als de Wilddagen in Vierhouten, Lepeltje Lepeltje (o.a. Apeldoorn) en Eten op Rolletjes (Ede, Wageningen) je bieden.

Veluwse Streekproducten

Erkend Veluws Streekproduct
Op en rond de Veluwe worden veel streekproducten gemaakt. Er is een speciaal keurmerk ontwikkeld voor Veluwse streekproducten, dat consumenten garandeert dat een product en de grondstoffen ervan daadwerkelijk van de Veluwe afkomstig zijn en dat de verwerking ervan op de Veluwe heeft plaatsgevonden.
Probeer het Veluws stoofpotje eens (zwijn of hert) of een heerlijke Veluwse wildpate.
Heeft u al eens een glas Veluwse wijn gedronken? Op de Veluwe zijn diverse wijngaarden met een grote verscheidenheid aan druivenrassen te vinden. In Dieren bevindt zich zelfs de grootste ommuurde wijngaard van Nederland. Ga eens proeven!
Toch liever een ander Veluws streekproduct? Over de Veluwse weiden lopen enkele bijzondere koeiensoorten, zoals het Brandrode rund en de Blonde d ‘Aquitaine. Van de melk van de Brandrode runderen wordt heerlijke kaas gemaakt en het biologische rundvlees van de Blonde d ‘Aquitaine is van uitzonderlijke kwaliteit. Wijn, kaas en vlees: een prima combinatie!

Eten uit het bos

Een boswandeling wordt nog leuker als te met een mandje eten terugkomt. Haal in de herfst de paddenstoelen vers uit het bos.
In Nederland komen ca. 4500 verschillende paddestoelen voor, waarvan ongeveer de helft eetbaar is.
Smakelijk zijn cantharellen, de honingzwam, maar ook boleten zoals eekhoorntjesbrood en de kastanjeboleet. Prachtig is de eikhaas, die aan de voet van eikenbomen groeit, vooral onder oude douglassparren.
Maar… ga nooit plukken zonder twee verschillende paddenstoelengidsen op zak. Om een paddenstoel goed te kunnen determineren, moet je hem in twee gidsen afgebeeld zien met dezelfde Latijnse naam!
Behalve paddenstoelen, heeft het bos zoveel meer te leveren. De zaden van bomen zijn vaak goed eetbaar, zoals tamme kastanjes en walnoten. Ook eikels zijn goed eetbaar.
Het eerste eetbare paddenstoelenbos van Nederland is in 2012 opengegaan. Het ligt in Park Sonsbeek in Arnhem. Iedereen kan hier zelf champignons, shiitakes, oesterzwammen en andere eetbare paddenstoelen plukken.

Wilddagen Vierhouten

De Wilddagen in Vierhouten markeren het begin van het wildseizoen. Tijdens deze dagen staat het proberen van verschillende kleine wildgerechten centraal. Duizenden bezoekers komen elk jaar weer af op deze culinaire smuldagen. Naast het culinaire aspect zijn er tal van andere leuke dingen te beleven. Van antieke trekkers tot een houtzaagdemonstratie en van een valkenier tot een herder die schapen drijft. Muzikale omlijsting door live optredens.

Eten op rolletjes

In Ede (en tegenwoordig ook in Wageningen) wordt jaarlijks rond Pinksteren het evenement Eten op Rolletjes georganiseerd. Een van de parken in Ede wordt dan getransformeerd tot een prachtig openluchttheater met een hoofdrol voor de vele foodtrucks die hierop afkomen. De rijdende keukens komen vanuit het hele land om jong en oud te verwennen met ambachtelijk geproduceerd eten. Deze dagen staan volledig in het teken van het ontdekken, proeven en delen van hapjes en drankjes. Er is ook volop muzikale ondersteuning van artiesten en bandjes!

Lepeltje Lepeltje

Het culinaire evenement Lepeltje Lepeltje vindt inmiddels in vier steden plaats, waaronder Apeldoorn. De foodtrucks (mobiele keukens) komen vanuit het hele land om hun speciale gerechten en drankjes met iedereen op het event te delen. Er is ook een gezellige markt op het festivalterrein, een markt waar je van alles kunt kopen, van kunt tot kleding en van nieuw tot vintage. Naast het smakelijke eten en de markt zijn er ook artiesten die in eigen stijl een bijdrage leveren aan de bijzondere sfeer van Lepeltje Lepeltje. De toegang is gratis!
Bij Lepeltje Lepeltje draait alles om lekker eten in een gezellige en ongedwongen sfeer.
Hier vind je geen gewone eetkramen, maar mobiele keukens (foodtrucks) vanuit het hele land, aangevuld met lokale Apeldoornse smaakmakers.
Andere Restaurants
PRIMA lunch.diner.lounge (1,8 km.)
Dorpsstraat 8
8071 BZ Nunspeet

Restaurant Bij Frans (1,3 km.)
Harderwijkerweg 8
8071 GA Nunspeet

V.O.F. Gasterij De Kromsteert
(
1,5 km.)
Laan 20
8071 JA Nunspeet

Restaurant Eibertje  
Harderwijkerweg 56-58
8071 GB Nunspeet

De Stroopstok (0,8 km.)
Stationsplein 4
8071 CH Nunspeet

Café-Restaurant "De Roskam"
Dorpsstraat 5
8071 BW Nunspeet

De Keiler
Markt 11
8071 GJ Nunspeet

Eetcafé De Stoof (1,3 km.)
Harderwijkerweg 10
8071 GA Nunspeet

Bakkerij & Lunchroom (1,1 km.)
Stationslaan 20
8071 CM Nunspeet

Ijssalon (1,3 km.)
Dominee Martiniuslaan 6A
8071 GW Nunspeet

Grand-Café
DeBuuren
Stationslaan 21
8071 CJ Nunspeet

Grieks  Specialiteiten Restaurant Sirtaki
Harderwijkerweg 4
8071 GA Nunspeet

Il Camino  
Nijverheidsweg 2
8071 DH Nunspeet

Restaurant-Pub The Bell Inn
(
1,1 km.)
Ericaweg 3
8072 PV Nunspeet

Ni Hao (1,7 km.)
Harderwijkerweg 85
8071 EN Nunspeet

De Chinese Muur
Marktstraat 3
8071 GV Nunspeet

Peking Nunspeet
Harderwijkerweg 7
8071 EM Nunspeet

Pizzeria Ristorante Italia B.V.
(1,2 km.)
Westerlaan 1a
8071 EA Nunspeet

Villa Vennendal Landgoedhotel  
Vennenpad 5
8072 PX Nunspeet

Brasserie Het Stations Huisje
(
0,9 km.)
Plesmanlaan 1
8072 PT Nunspeet


Terug naar de inhoud