ATTRACTIEPARKEN OMGEVING NUNSPEET - Vakantiehuisje op de Veluwe

ideen
vakantiewoningen
vakantieappartementen
vakantiewoningen Nunspeet
heerlijkhuisje
Ga naar de inhoud

ATTRACTIEPARKEN OMGEVING NUNSPEET


Vakantiehuisje op de Veluwe
Wekom in vakantiehuisje op de Veluwe in Nunspeet

Telefoon huisje op de veluwe
Emailadres Vakantiehuis op de Veluwe
0226-312485
Dierentuinen omgeving Veluwe
Attracties en parken veluwe

Burgers' zoo

Er zijn meerdere dierentuinen op een half uurtje rijden van het huisje: kleine, middelgrote en grote dierentuinen.
Burgers’ Zoo in Arnhem.
Burgers’ Zoo in Arnhem
Maak een bijzondere reis om de wereld in dierentuin Burgers’  Bush in Arnhem en loop door het regenwoud, maak een safari of waan je in de oceaan. De dieren verblijven er in ‘ecodisplays’; dieren en planten leven net als in het echt, zoveel mogelijk in hun natuurlijke habitat. De omgeving waar ze vandaan komen is zo natuurlijk en precies mogelijk nagebouwd, waardoor dieren hun natuurlijke gedrag laten zien.

Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem

Julianatoren

Julianatoren in Apeldoorn
De Julianatoren in Apeldoorn is een fantastisch familiepretpark. Het pretpark, met meer dan 60 te gekke attracties, spectaculaire shows en grote evenementen biedt een heerlijk dagje uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot circa 12 jaar.
De echte stoere jongens en meiden maken een duizelingwekkende rit in Jul's Rollerskates. Ben je meer van het avontuur? Maak dan een tocht in de Dino Tour en sta oog in oog met echte dinosaurussen! Of ga je liever de hoogte in en stap je in het Reuzenrad? En de echte piraten onder ons varen over de woeste golven in de Zwevende Piraat.
 Attractiepark julianatoren Veluwe
Amersfoortseweg 35
313 AC Apeldoorn

Apenheul

Apenheul in Apeldoorn
Rondlopen tussen de apen? Dat kan in de Apenheul. Laat je verrassen door al die apensoorten, Apenheul in Apeldoornzomaar pal voor je neus. Ze zitten overal: in de bomen, op de grond of nog dichterbij! Kinderen krijgen een kaart met zoektips. In het Na-aaphuis ontdek je zelf hoeveel je op een aap lijkt. 100% speels, eigenwijs en ondeugend… dat zijn de doodshoofdaapjes!
Ontmoet deze actieve aapjes, vlak boven je hoofd of opeens pal voor je neus. Ook mensapen zie je van dichtbij in de Apenheul. Ontdek al hun eigenaardigheden: liefhebben en ruzie maken, plagen en zoenen, zorgzaam zijn en afzonderen. De apen doen waar ze zin in hebben! Gorillapeuters die oefenen op hun borstroffel. Avontuurlijke doodshoofdaapjes en intelligente orang-oetans. En is het voedertijd, dan komen de apen uit alle hoeken van het bos aangelopen. Je beleeft het in Apenheul!
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn

Walibi Holland

Walibi Holland, Biddinghuizen
Attractiepark in Biddinghuizen met attracties als Robin Hood, Xpress, Megacoaster Goliath, Splash Battle, Crazy River en El Rio Grande.
Walibi Holland, Biddinghuizen
Met de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux, de Lost Gravity, die minstens 1 keer over de kop gaat. Spectaculairder kan haast niet!
 
 


Spijkweg 30
8256 RJ Biddinghuizen

Dolfinarium

Dolfinarium in Harderwijk
Dolfinarium in Harderwijk
In het Dolfinarium beleef je de magie van dolfijnen in maar liefst tien spectaculaire shows.
Dolfijnen presteren hier op wereldniveau samen met hun trainers. Geregeld is er een nieuwe, spetterende show in het Dolfinarium. In het Zotte Zeeleeuwentheater kun je kijken naar De Piratenbende. Na de show kun je in de onderwaterruimte oog in oog staan met de dieren. Maak kennis met dolfijnen en walrussen. Verderop in het park ontmoet je bruinvissen, zeeleeuwen en zeehonden.
Strandboulevard Oost 1
3841 AB Harderwijk

Kinderparadijs

Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn
Kinderparadijs Malkenschoten is de leukste kinderboerderij van Nederland. Maak kennis met de leuke en bijzondere dieren op de boerderij. Bouw je eigen hut, klim en klauter er op los in het uitdagende parcours of stap met je vrienden in de waterfietsen! Kinderparadijs MalkenschotenDe dieren en vissen voeren, spetteren op de spetterplek, trampoline springen, midgetgolfen en een rondje over het park in de Binkytram, de kinderen ontdekken het bij Kinderparadijs Malkenschoten. Na het spelen is het heerlijk zitten en smullen op het grote en deels overdekte horecaterras.

Dubbelbeek 4
7333 NJ Apeldoorn

Het Verscholen dorp

Het Verscholen dorp bij Vierhouten
In de dichte bossen nabij Vierhouten bij huize "Pas Op" werd tijdens de Tweede Wereldoorlog een geheim dorp gebouwd waar meer dan een jaar lang ongeveer 80 mensen zijn verborgen. Het begon met het onderbrengen van joden in een schaftkeet in de bossen. Daarna werden er negen hutten gebouwd.verborgen dorp vierhouten Vakantiewoning omgeving nunspeet
Hier vonden joden, onderduikers en anderen onderdak.
De voedselvoorziening was een grote zorg. ‘Opa’ Bakker en zijn vrouw ‘tante’ Cor namen dit ter hand.
Behalve eten moest er ook kleding, kachels, potten en pannen komen.verborgen dorp vierhouten  binnen Vakantiewoning omgeving nunspeet
Ook moest de medische hulp verzekerd zijn. Hier waren tientallen mensen bij betrokken.
Tweemaal ging het bijna mis. Op zondag 29 oktober 1944 werd het kamp inderdaad ontdekt. Twee mannen van het ‘SS-Freiwilligen Regiment 83 Landstorm Nederland’ zagen een jongen in de bossen lopen. Dezelfde avond en de volgende dag werden acht Joden en een Duitse deserteur opgepakt. De overige onderduikers wisten te ontsnappen De acht Joden werden op 31 oktober bij Vierhouten doodgeschoten. Na de oorlog zijn enkele hutten van dit unieke dorp gereconstrueerd.
 
Nunspeterweg 1b
8076 PC Vierhouten

Attractiepark Slagharen

Slagharen_Attractiepark_verblijf Huisje NunspeetOntdek attractiepark Slagharen in meer dan 30 attracties en showsZwarte Dijk 37
7776 PB Slagharen

Dierenpark Amersfoort

In het bosrijke park van Dierenpark Amersfoort wonen neushoorns, apen, tijgers en nog veel meer dieren die je van dichtbij kunt bekijken.Kameel dierentuin Amersfoor
Via de Klim Alles-route klauter je met een touwbrug over de beren en sta je oog in oog met de bijzondere vogels in de volière. Spannend! Bewonder ook het babyolifantje Kyan, ontdek de dino's in het dinobos en ontmoet de reuzenschildpadden!

Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe, waar kunst en natuur hand in hand gaan.
De vennen strekken zich uit, stuifzand laat zich door de wind meevoeren en in de verte graast een edelhert. Nationaalpark_de Hoge Veluwe NunspeetHet Nationale Park De Hoge Veluwe staat niet voor niets bekend als de groenste schatkamer van Nederland! Dat slaat niet alleen op het natuurschoon, want het park herbergt ook het Kröller-Müller Museum, het tweede huis van Vincent van Gogh. Met ca. 90 schilderijen en bijna 200 tekeningen bezit het museum de op een na grootste van Gogh-verzameling ter wereld.
De Van Gogh Galerij is een eregalerij voor Vincent van Gogh; hier zijn in wisselende opstelling circa 40 van zijn schilderijen te zien en wordt het verhaal van zijn leven en werk als kunstenaar verteld, van zijn beginjaren in de Belgische Borinage tot zijn vroegtijdige dood in het Franse dorpje Auvers.
 
Neem ook eens een kijkje in Jachthuis Sint Hubertus of verken de natuur op een beroemde witte fiets.

Wildlands Adventure Zoo

JUNGOLA
Bepaal zelf hoe je deze mysterieuze, groene wereld vol prachtige dieren  en spannende avonturen gaat ontdekken. Hoog in de lucht, via torens,  touwbruggen en – wie weet! – een onverwachte ontmoeting met een gibbon.

SERENGA
Avontuur, natuur en cultuur, in Serenga vind je het allemaal. Stap in de Serenga Safari en verken de uitgestrekte savanne met zijn giraffes, neushoorns en andere dieren. Hoog op de Leeuwenberg houdt de koning der dieren je in de gaten.Hoog op de Leeuwenberg houdt de koning der dieren je in de gaten. In de verte doemt de verlaten Arena op, ooit gebouwd door mensenhanden, nu het domein van de bavianen. In deze wereld kom je echt héél dicht bij de dieren. Kijk diep in de ogen van een vijf meter lange giraffe…

NORTICA
Met deze expeditie duik je in een wereld van ruige rotsen en koude kusten. Maak kennis met dieren die zich perfect hebben aangepast aan het leven boven en onder water.

Ermerweg 30
7812BG Emmen

Orchideeën Hoeve (Luttelgeest)

Bij de Orchideeën Hoeve groeien en bloeien 3000 soorten orchideeën.
Voegels in de Orchideeën Hoeve
Er zijn verschillende tropische tuinen en ook een Vlindertuin. In de VlinderVallei laten vlinders zich zien in de mooiste kleuren, soorten en vormen; misschien wel de mooiste vlinders in de grootste vlindertuin van Nederland.Vlinders in de Orchideeën Hoeve Dit tropische paradijs heeft ook schildpadden, vogeltjes, vissen , reptielen, kleine aapjes en roodbuiktamarins.Oosterringweg 34
8315 PV Luttelgeest

Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur
Op zoek naar een unieke belevenis? Bezoek eens het Oude Ambachten & Speelgoed museum in Terschuur (bij Barneveld). Dit museum geeft je een uniek inkijkje in de wereld van toen…Oude Ambachten & Speelgoed Museum
Ervaar het zelf en laat je meenemen in de tijd dat er geen elektriciteit was, het meeste werk nog met de hand werd gedaan en de mensen voornamelijk afhankelijk waren van familie, vrienden en buren. Er zijn ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes te vinden. Tijdens het bezoek kom je ogen tekort.
 
Rijksweg 87
3784 LV Terschuur

Dr. A. Vogel Tuinen in 't Harde

Verscholen in de bossen van Landgoed Zwaluwenburg A.Vogeltuinen Nunpseet 't Hardeliggen de A.Vogel tuinen met talloze geneeskrachtige kruiden en planten. Deze ‘Gezondste plek van Nederland’ heeft alles in huis voor een gezond en gezellig dagje uit. De A.Vogel tuinen zijn gratis te bezoeken, dagelijks geopend tussen zonsopgang en zonsondergang. De tuinen zijn op zijn mooist tussen juni en september!

Paleis Het Loo


Paleis Het Loo
Kom in de prachtige omgeving van Paleis Het Loo meer te weten over de Oranjes en de eerste bewoners van het paleis, Willem III en Mary. En geniet van een wandeling in de  adembenemend mooie tuinen!
Paleis Het Loo is vanaf 1984 niet meer alleen voor koninklijke familie, maar toegankelijk voor iedereen! Na een flinke renovatie zijn de vertrekken van het paleis teruggebracht naar de oorspronkelijke stijl van de 17e eeuw. Tuinen in Paleis Het LooZe laten zien hoe de Oranjes er gedurende 300 jaar leefden. Hoe leefden ze? Waar aten en sliepen ze? Het is allemaal te zien in het schitterende interieur van de zeventiende tot de twintigste eeuw. Buiten genoot de koninklijke familie van de in Engelse landschapsstijl aangelegde tuin. Op basis van een zeer gedetailleerde tekening uit de 18e eeuw hebben ook de tuinen hun historische karakter terug gekregen.
Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn

Welnessresort de Zwaluwhoeve

Welnessresort de Zwaluwhoeve in Hierden (bij Harderwijk)

Wellness Nunspeet vakantiehuisje veluwe
Dit resort in stijl van een authentieke boerderij behoort tot de grootste en mooiste beautyresorts van Nederland is onlangs vrijwel geheel vernieuwd. Er zijn prachtige welness- en saunafaciliteiten.

Zuiderzeestraatweg 108
3849 AJ Hierden

Welnessresort De Veluwse Bron

Welnessresort De Veluwse Bron in EmstWellness De Veluwse bron Nunspeet vakantiewoningen
Een droomplek in Emst waar rust en ontspanning de boventoon voeren. Mogelijkheden tot beautybehandeling of ontspannende massage. Prachtige sauna- en welnessfaciliteiten.

Viskweekweg 10
8166 KJ Emst

Kijktuinen in Nunspeet

Kijktuinen in Nunspeet, bloemenhart van de Veluwe
Een bezoek aan de Nunspeetse Kijktuinen is een must voor iedere tuinliefhebber! Er zijn sfeervolle thematische tuinen te bewonderen in diverse stijlen met verschillende uitgangspunten. Er is een mediterrane patiotuin, in de zomer vol kleur en geur. Verder zijn er voor- en nazomerborders, een rozentuin en een bostuin op veen die in april en mei volop bloeit en waar vele bijzondere en zeldzame bosplanten te vinden zijn. Andere thema’s zijn: kruiden, groenten, zomerbloeiende bollen en knollen, (sier)fruitbomen, rotsplanten en grassen. In de biologische moestuin is te zien hoe groenten naast lekker ook mooi kunnen zijn .
Bijzonder zijn de weelderige, op natuurlijke wijze opgebouwde bloemborders op kleur. Tenslotte vind je er pergola’s, prielen, kunstwerken en waterpartijen als vijvers, watervallen en beekjes.Kijktuinen Nunspeet vakantie huisje veluwe
 Onderdeel van de Kijktuinen is het blote voeten pad: wandelen op blote voeten is heel erg gezond! Blootvoets klauteren over boomstammen, glibberen over rotsen.. Soms loop je over een gazonnetje, dan weer over het hoge gras van de prairie. Houten bruggetjes, evenwichtsbalken, een uitkijkboom, wilgentenen, zand, modder, keien etc. je voelt het alles aan je voeten en tussen je tenen. Als je niet van vuile voeten houdt, dan doe je toch gewoon laarzen aan! Het blote voeten pad heeft een lengte van ruim 1 kilometer.
 
Kijktuinen Nunspeet vakantie huisje op de veluweTot de Kijktuinen behoort tenslotte ook het grootste maisdoolhof van de Noord-Veluwe: de diverse doolhoven bestaan uit bijna 3 km. aan paden, opgedeeld in verschillende doolhoven in diverse moeilijkheid categorieën voor jong en oud. Er zijn diverse doolhofspelletjes en puzzels, een palendoolhof en een kistendoolhof. Maar het hoogtepunt is natuurlijk het maisdoolhof.
 
De doolhoven, maisdoolhoven en het blote voeten pad zijn samen met de tuinen van Kijktuinen Nunspeet een unieke combinatie en lenen zich hierdoor uit­stekend voor een dagje uit met het gezin. Zo kunnen de kinderen heerlijk hun gang gaan in de verschillende doolho­ven en op het blote voeten pad terwijl de ouders rustig kunnen genieten van de prachtige tuinen op het terrein maar natuurlijk óók van de doolhoven en het blote voeten pad.
Kienschulpenweg 26
Nunspeet


Terug naar de inhoud